NÄTVERKS
TRÄFFAR

Planerade träffar hösten 2020

I styrelsen har vi ställt in vårens studiebesök för att följa riktlinjer till följd av Covid-19 pandemin. Styrelsen har velat vara på säker mark relaterat till riktlinjer och smittspridningsrisker för alla medlemmar, dvs även de som är 70+ eller har närstående i riskgrupp. 

 

På våra regelbundna möten i styrelsen följer vi riktlinjer och kommer att så snart det är möjligt återuppta våra trevliga träffar och studiebesök. Inställda besök under våren var Åsljungapallen, Sproutly i Munka Ljungby och Äventyrsberättelse. Dessa besök kommer att genomföras inom en 2-årsperiod.

 För hösten planerar styrelsen följande träffar:

18/8 med samling kl 18.00 - Qi Gong vid stranden med efterföljande småprat och en lätt måltid.

Vi bjuder in till en guidad tur i Ängelholms parker den 9/9 kl 18.00. Därefter har vi picknick vid Hvita Räck.

I oktober åker vi till Arilds Vingård för att skörda druvor och få information om vintillverkning.

 Årsmötet flyttas till november och i samband med detta planerar vi en föreläsning i familjerätt.

 Vår årliga konferens flyttas till våren 2022. Vårt planerade 25-årsjubileum i Danmark får vi också skjuta fram till 2022.

 Styrelsen vill prioritera att vi kan träffas under så säkra former som möjligt. Håll utkik på Bokat och anmäl er där!

 Styrelsen önskar er alla en riktigt fin sommar!
(juli 2020)

Du anmäler dig till kommande träff genom att svara på kallelsen från Bokat. Kallelsen kommer till den mejladress som du har angett till oss. Saknar du ditt mail kontakta Anita. Du kan bekräfta din medverkan antingen via länken i mejlet eller via Bokat appen. Du behöver ett inlogg som du skapar via bokat.se. Respektera sista angivna anmälningsdatum i kallelsen. Avbokningar efter sista anmälningsdag debiteras med 150 kr.

Våra senaste nätverksträffar

Vi har ca 8 nätverksträffar per år. Medlemsträffarna sker på intressanta företag i närområdet, eller föreläsningar om ämnen som berör medlemmarna.

Under 2016 – 2018 arrangerade vi regelbunden utbildning i olika digitala medier. En utbildning som kunde genomföras tack vare ett bidrag från Sparbanksstiftelsen.

 

Qigong på Farhults Strand!

Den 18:e augusti kl 18.00 träffas vi på parkeringen i Farhultsbaden och går ner till stranden för att göra lite Qigong i kvällssolen tillsammans. 

Qigong kallas också för meditation i rörelse! Vi tränas enbart ståendes och inga förkunskaper krävs. Enbart lite löst sittande kläder är att rekommendera. Tag gärna med en handduk också.

Efteråt går vi hem till Karin Gudmundsson som bor i Farhult och äter en bit mat, vilket vi också gör utomhus. Om det regnar träffas och äter vi hos Karin Gudmundsson, utomhus, men skyddat från regnet. 

Anmälan via mail i Bokat. Anmälan senast 12 augusti.

Åsljunga Pallen, Vemmentorp

Åsljungapallen är företaget med hjärtat i skogen!
19 mars kl 18:30 har vi studiebesök på Åsljungapallen

Vemmentorp 520, 286 92 Örkelljunga

Åsljungapallen är en av de största och modernaste lastpallstillverkarna i Sverige. Åsljungapallen har en obruten produktionskedja från timmer till färdig produkt som ger säker och hållbar kvalitet i samtliga produktionssteg. Inger Nilsson på Åsljugapallen berättar om verksamheten och ger oss en rundvandring för att visa produktionen

Englanätet ordnar enkel kvällsmat som vi äter tillsammans på Åsljungapallen. 

Läs mer om Åsljugapallen på www.asljungapallen.se

Bjäre Chips, Ängelholm

Den lilla fabriken med den stora smaken.

12 februari kl 18 har vi studiebesök hos Bjäre Chips,
Åkerslundsgatan 3, Ängelholm

Bjäre Chips är Sveriges mest moderna chipsfabrik med focus på svenska rena råvaror och producerar en av Sveriges mest lokalproducerade chips.

Dan Lundkvist, försäljningschef av Bjäre Chips, är på plats och kommer att hälsar oss välkomna och berättar om företaget. Efter presentationen få vi ett full insyn från 2a våningen till produktionslinjen. 

Bjäre Chips bjuder på chips och Englanätet ordnar enkelt kvällsmat som är lämpligt att äta stående pga begränsat antal sittplatser. 

Läs mer om Bjäre Chips på deras hemsida: https://www.bjarechips.se

Lämna besked om du kommer eller ej via länken i Bokat senast den 7 februari och det gäller även ambassadörerna. Meddela ev allergier vid anmälan i ert kommentarsfältet. 

Avbokning efter den 7 februari debiteras med 150 kr. Tyvärr inga gäster denna gånger.

Välkomna till ännu en intressant kväll hälsar styrelsen.

Intraprenad – Ängelholms kommun

Driftchef Erika Lennartsson hälsar er alla hjärtligt välkomna till Ängelholm kommuns utföraravdelning, Intraprenad. Det är vi som driftar parker, stränder, lekplatser, toaletter, vatten, avlopp, gata, trafik, vinterväghållning, sommarblommor och mycket mer! Jag kommer ta er med bakom kulisserna och berätta om hur vi arbetar och varför vi handlar så som vi gör! Vi kommer också ta en rundvandring i våra nya lokaler som vi flyttade in i april 2019. Massor av bilder från vårt dagliga arbete, roliga episoder och intressanta händelser kommer ni få ta del av denna kväll! Passa på att ställa alla dina frågor som du har om varför vi gör si eller så!

BDO – Ängelholm

Välkommen till Englanätets träff på BDO 9 december kl 18.30.
Vi ses i BDOs nya lokaler på Heimdallgatan 52, ovanpå Maxi/Clas Olsson, entré på sydöstra hörnet mot den stora rondellen.
Gabrielle kommer berätta om vilka BDO är och vad dem gör och hur det är att arbeta i en föränderlig bransch. Gabrielle kommer visa hur man kan hantera sin redovisning digitalt med moderna verktyg. En kort information om nyheter inom skatteområdet bjuder hon också på. Såklart blir det även tid för mingel medan BDO bjuder på nåt enkelt att äta.

Willys – Ängelholm

Willy:s, Brännborn Center, Kristianstadgatan 19-21, Ängelholm

Vi samlas utanför entrén till Willy:s, kl 18:30. Petra kommer att berätta om Willy:s som är ett livsmedelvaruhus och om hennes egen resa hos Willy:s. Därefter får vi en rundtur i butiken, och som avslutning bjuder Petra på fika.

Läs mer om Willys på deras hemsida: https://www.willys.se/

Öresundskraft – Helsingborg

Vi träffas 24 oktober kl 18.00 vid infarten på Hjortshögsvägen 1, Helsingborg (lastbilsinfarten till NSR). Det finns en parkering där några kan ställa bilar så kan vi samåka in på anläggningen. Vi måste åka in alla samtidigt på anläggningen, därför mycket viktigt att komma i tid!

Cecilias kollega Göran Skoglund (pressansvarig) kommer att guida oss på Filbornaverket. Därefter fikar vi och Cecilia pratar övergripande om Öresundskrafts hållbarhetsarbete. och hållbar energianvändning samt svarar på frågor. Och såklart finns det tid för mingel och prat om vad som helst.
Öresundskraft ordnar fika – frallor och

Höstkonferens – Ven

Årets konferens gick till Ven i september 2019.
En intressant gourmetprovning av några av Hvens destillat, med bland annat whiskey med smaktillbehör. Därefter en guidad tur på Tycho Brahe museét. 

Dag 2 var det fokus på konferensen där vi utvärderade föregående år och spanade inför framtiden. 

Malin Jensen i Lottie’s trädgård – Ängelholm

En härlig försommarkväll i vacker natur med trädgårdsterapi och hälsa i fokus. Malin fyllde kvällen med kunskap om hur vi kan återhämta oss med hjälp av det gröna.

Vi bjöds på fika i växthuset.

Sjöräddningssällskapet – Höganäs

En fantastiskt trevlig kväll på havet, där vi fick uppleva sjöräddning både i teori och praktik. Vi hade med egen fika, som intogs i deras lokal i Höganäs hamn.

GAIA Biomaterial – Helsingborg

GAIA utvecklar ett fullt nedbrytbart och komposterbart material, Biodolomer. Av detta tillverkas bl a avfallspåsar och flaskor. Det serverades sallad från Holy Green.

Mer klirr i kassan

Charlotte Ahlberg hade ett uppskattat föredrag där vi inspirerades till ett nytt sätt att se på företagsekonomin. Hon har myntat begreppet ” Din penninglagbok” som förklarar hemligheten om hur människan fattar sina ekonomiska beslut.

Kött och Delikatessbutiken – Ängelholm

Jesper Nielsen berättade om familjeföretaget och deras företagside och sitt utbud i kyldisken. Han visade runt i sina nybyggda lokaler. Han berättade om hur det är att starta upp en livsmedelsbutik, alla regler och föreskrifter som ska fungera. Kvällen avslutades med en god tapasbricka.

Jultraditioner på Solliden Trädgård

Mötet hölls traditionsenligt på Solliden Trädgård där vi fick både Julmat och Julpyssel till livs. Det blev många vackra dörrkransar och adventsarrangemang att ta med hem.

Elisabeth’s – Ängelholm

Elisabeth visade runt i sin nya butik och berättade om sin verksamhetside. Den bygger mycket på hållbarhet och miljötänk. Avslutade med middag på Curry Nam Nam.

Melior Vita

Vi började kvällen med en lättare förtäring, därefter höll Dana ett föredrag om sin verksamhet. Hon visade bland annat hur en mätning av kroppssammansättningen går till i praktiken.

Höstkonferens

Vi började konferensen med Chokladprovning på Skottorps slott. Några kom tidigare och åt en gemensam lunch på Chocolaterian. Efter det bjöds vi på en chokladprovning
av högsta klass. Sedan åkte vi till Lögnäs gård, där det fanns SPA och fin miljö där vi kunde njuta av varandras sällskap. På kvällen intogs en kulinarisk middag.

Under konferensen diskuterades kommande verksamhetsårs medlemsträffar. Olika förslag lämnades och de prioriterades, och det röstades på de olika förslagen.